TOBB'tan Çin hamlesi

TOBB ile CCPIT arasında, gelecek dönemde birlikte çalışmak üzere işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya TOBB adına Hisarcıklıoğlu ile CCPIT adına da Zengwei imza koydu.

TOBB'tan Çin hamlesi
14 Kasım 2015 Cumartesi 14:48

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çin Uluslararası Ticaretin Desteklenmesi Konseyi (CCPIT) Başkanı Jiang Zengwei ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Hisarcıklıoğlu, Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi öncesi B20 toplantıları kapsamında, Jiang ve beraberindeki heyetle yaklaşık bir saat görüştü.

Görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Hisarcıklıoğlu, AA muhabirine, Jiang ve beraberindeki heyete, B20 başkanlığı süresince yaşadığı tecrübelerden ve yaptıkları çalışmalardan bahsettiğini belirtti.

Jiang'in, Türkiye'nin dönem başkanlığında çok iyi bir organizasyona imza atıldığı için kendilerini tebrik ettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, B20 çalışmalarında devamlılığın önemini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, "Özellikle önümüzdeki yıl B20'yi Çin'e devrediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. CCPIT bizim Çin'de karşı kuruluşumuz. Bunu da büyük başarıyla yapacaklarına inanıyorum. Bu konuda biz Çin ile her türlü tecrübemizi, ilgimizi ve ilişkimizi artırmak istiyoruz. Bu kapsamda CCPIT ile önümüzdeki dönem çalışmak üzere iş birliği anlaşması imzaladık" dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.