TMSF'den Türk Lirası kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanın çağrısına bir yanıt ta TMSF'den geldi. TMSF, tahsilatlarında bundan sonra yabancı para yerine TL kullanacaklarını duyurdu.

TMSF'den Türk Lirası kararı
05 Aralık 2016 Pazartesi 11:31

Son günlerde yükselişe geçen Amerikan Doları'na önlemler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolar çağrısından sonra İMKB, tüm işlemlerini Türk Lirası ile yapacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan da (TMSF)  yanıt geldi. 

TMSF de tahsilatlarda TL kullanacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda dolar veya euro gibi yabancı para kullanılmayacağı, işlemlerin Türk Lirası ile yürütüleceği duyurdu. TMSF yaptığı açıklamada,  "TMSF, bankacılık sektörünün sigorta kurumudur ve vatandaşlarımızın bankalardaki bireysel tasarruflarının sigortacısı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine duyduğumuz güvenin bir göstergesi olarak, alacaklarımızın tahsilatında ve bundan sonraki satışlarımızda yabancı para kullanılmayacak, işlemler Türkiye'nin egemenliğinin bir parçası olan Türk lirası ile yürütülecektir" dedi.


 


Etiketler; #dolar #TMSF #tl
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.