TL ve Ruble için ortak çalışma

Başbakan Binali Yıldırım, he iki ülkeninde olumlu karşıladığı Türk lirası ve Ruble ile çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

TL ve Ruble için ortak çalışma
07 Aralık 2016 Çarşamba 13:25

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya yaptığı ziyarette TL ve Ruble için önemli bir adım attı. Sputnik ve RİA Novosti'ye röportaj veren Binali Yıldırım, Türk ve Rus merkez bankalarının karşılıklı ticarette yerel para birimlerinin kullanılması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

TL ve Ruble için herhangi bir yasal ve teknik bir engelin olmadığına vurgu yapan Yıldırım, "Her iki taraf da bununla ilgileniyor. Merkez bankalarımız bunun nasıl gerçekleştirilebileceği ve gerçekleştirilmesi için geliştirilmesi gereken teknik meseleler üzerinde çalışmaya başladı. Herkes, hem Türkiye hem de Rusya buna olumlu yaklaşıyor." diye konuştu.

Konu hakkında bir açıklamada Rusya Merkez Bankası'ndan geldi. Rusya Merkez Bankası "Rusya ile Türkiye arasında ticaretin ulusal para birimleri üzerinden yapılmasının önünde engel yok" söylemesinin yanı sıra iki ülkenin ulusal para birimleri ile yürütülecek olan ticaretin ekonomik ön şartının çeşitlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.