TEOG sonuçları 2016'dan önce ceza verilecek

TEOG sonuçları 2016 daha açıklanmadan Milli Eğitim Bakanlığı verdiği karar doğrultusunda bazı özel okullarının öğrencileri TEOG sınavında daha başarılı olması için şişirilen notlarla ilgili ceza verecek.

TEOG sonuçları 2016'dan önce ceza verilecek
01 Haziran 2016 Çarşamba 10:19

TEOG sonuçları 2016 daha açıklanmadan Milli Eğitim Bakanlığı verdiği karar doğrultusunda bazı özel okullarının öğrencileri TEOG sınavında daha başarılı olması için şişirilen notlarla ilgili ceza verecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bazı özel okulların öğrencilerin notlarını yükseltmesini tespit etti. Tespit edilen bu özel okullara MEB tarafından ceza uygulanacak.

Bu yönteme başvuranın okulu kapatılacak

Notların yükseltilmesi ile ilgili olayın gün yüzüne çıkması üzerine MEB, özel okullar için yeni düzenleme getirerek notları yükselten okullar kapatılıp okul sahibninde 5 yıl boyunca okul açmasına izin verilmeyecek.

Soruşturmada 200 okul belirlendi

MEB'in açtığı soruşturmada, öğrencilerin TEOG ortak sınavlarında aldığı notlarla, okul sınav notları arasındaki farklar arasında yapılan incelemede İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Diyarbakır illerininde bulunduğu 40 ilde 200’e yakın okulun notlarda oynama yaptığını belirlendi. Bu soruşturmayı MEB 81 il üzerindede uygulayacak. 

Ceza kararıyla ilgili açıklama yapılmadı

Milli Eğitim Bakanlığı bu soruşturma yapılan incelemeler ile ilgili olarak daha açıklama yapmadı. 2016 TEOG üzerinde uygulama yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.

 


Etiketler; #teog sonuçları
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.