Taşerona kadro için yeni düzenleme talimatı

Taşeron kadro için Başbakan Binali Yıldırım Maliye Bakanı Naci Ağbal’a yeni düzenleme için çalışma talimatı verdi. Başbakan Yıldırım’ın verdiği taşeron kadro ile ilgili konuşan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, “yeniden çalışmalar başlatılacak” ifadesinde bulundu.

Taşerona kadro için yeni düzenleme talimatı
10 Haziran 2016 Cuma 09:31

Taşeron kadro için Başbakan Binali Yıldırım Maliye Bakanı Naci Ağbal’a yeni düzenleme için çalışma talimatı verdi. Başbakan Yıldırım’ın verdiği taşeron kadro ile ilgili konuşan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, “yeniden çalışmalar başlatılacak” ifadesinde bulundu.

Taşeron kadro için yeni çalışma


65. hükümette Taşeron kadro ile ilgili bir programın olmadığına değinen Arslan, “Taşeron meselesinde daha önce açıklanmış hususların yasalaşacağı konusundaki beklentileri paylaşmıyoruz. Yeni bir durum olduğunu düşünüyorum, yeniden çalışmalar başlatılacak” dedi. 


Asıl ve yardımcı iş ayrımı yapılmayacak


Bakanlıklarla yapılan görüşmelerde taşeron işçilerin durumun tartışıldığını dile getiren Arslan, “Sayın Başbakan’ın, Maliye Bakanı’na bu konuda yeni bir çalışma başlatılması gerektiği yönünde talimat verdiğini öğrendik. Dolayısıyla taşeronla ilgili bugüne kadar konuşulanların çok fazla bir anlamı yok. Asıl iş, yardımcı iş ayrımı ortadan kaldırıldığı, yerel yönetimlerle ilgili farklı bir düzenleme getirildiği açıklanmıştı. Bu ifadelerin aynen devam ettiğini düşünüyorum ancak getirilmek istenen düzenlemeler konusunda yeni bir aşamaya geçtiğimizi de düşünüyorum. Daha önceki düzenlemenin kapsamını, yani asıl ya da yardımcı iş ayrımı yapılmadan herkesi kapsamasını destekliyoruz. Bizim itirazımız getirilmek istenen modele, yani Özel Sözleşmeli Personel statüsüne. Dolayısıyla bu itirazlarımızın dikkate alındığı bir modele destek vereceğiz” ifadesinde bulundu. 

“İşsizlik ödeneği çok yüksek”


Arslan Kıdem tazminatı ile ilgili sorulara da yanıtlarken Kıdem tazminatında gün sayısının 30 günden fiili olarak 22-26 gün arasında değiştiğinin görüldüğünü vurgulayan Arslan, “Avusturya Modeli bize bire bir uygun değil. Endüstriyel çalışma yaşamına sahip ülkede uygulanıyor. Orada sosyal destekler farklı, işsizlik ödeneğinde sınır yok. İşsizlik ödeneği çok yüksek. Oradaki kıdem tazminatı sorunlarıTürkiye ile birebir örtüştüğünü söyleyemeyiz. 10 yıl sonraki çıktılarına bakıldığında Avusturya’da çalışanların yüzde 35’i kıdem tazminatı alırken, fona geçtikten sonra yüzde 44’ü kıdem tazminatını almaya başlamış olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Belediye búro hizmetlisi - 8 yıl önce
Taseron yine Arap saçına döndü bu sefer haksızlık olmaz inşAllah adaletli olur inşAllah
Avatar
POYRAZ - 8 yıl önce
ARTIK BIKTIK USANDIK BU KONULARDAN YOK SÖZLEŞME YAPACAĞIZ FALAN FİLAN BİR SÜRÜ KARIN AĞRISI ŞARTLAR KARA YOLLARINDAKİ TAŞERON İŞCİLERİ ALIRKEN ŞARTMI KOŞTUNUZ ONLARA NASIL DAVRANILDIYSA YANI YÖNETMELİĞİ DİĞER ARKADAŞLARA UYGULANMASINI İSTİYORUZ BU KADAR BASİT