Sicil affıyla borçlulara 'beyaz sayfa'

Başta kredi kartı borçluları olmak üzere kara listede yer alan vatandaşlar için büyük bir fırsat olan sicil affı yapılandırmasının son günü belli oldu. Peki, sicil affı yapılandırmasında son gün zaman? Detaylar haberimizde.

Sicil affıyla borçlulara 'beyaz sayfa'
01 Şubat 2017 Çarşamba 16:46

Bankalarla kredi ödemesi konusunda problemi olan vatandaşlar, sicil affıyla birlikte banka işlemlerinde temiz bir sayfa açacak.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 5834 sayılı Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Kanuna geçici madde eklendi.

27 Ocak'ta Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile karşılıksız çek, protestolu senet, ödemesinde gecikme olan kredi kartı ve diğer kredi borçlarının 6 ay içinde ödenmesi veya yeniden yapılandırılması durumunda, banka ve finansal kuruluşlarca, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtları dikkate alınmayabilecek.

Düzenlemeden faydalanmak isteyen vatandaşların en geç 27 Temmuz 2017 tarihine kadar karşılıksız çek, protestolu senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarının tamamını ödemesi veya yeniden yapılandırması gerekiyor.

Borçların ödenmesi veya yeniden yapılandırılması için, borcun bulunduğu banka ve/veya finansal kuruluşa başvuru yapılması gerekiyor. İlgili banka ve/veya finansal kuruluşundan borcun yapılandırıldığına ilişkin belge istenecek. 

Bireysel kredi ve bireysel kredi kartı borcunun ödendiği diğer banka ve/veya finansal kuruluşlar tarafından, borcun ödendiği tarihi takip eden ikinci iş gününden itibaren görülebilecek.

Borcun tamamen ödenmesi veya yapılandırılması halinde yeni kredi veya kredi kartı alınabilmesi, banka ve finansal kuruluşların Bankacılık Kanunu ve ilgili düzenlemelere göre müşterilerin ödeme gücüne bağlı olarak vereceği ticari karar niteliğindedir. Borçluların yeniden kredi, kredi kartı almaya uygun olup olmadığını banka değerlendirecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.