Sahte plaka kullananlara ağır ceza

Araç sahiplerine yönelik cezalar OHAL kapsamındaki düzenlemeler ile belirlendi. En ağır cezayı sahte plaka kullanan sürücülere verilecek. Bu ceza kamu çalışanlarında daha ağır boyut kazanacak.

Sahte plaka kullananlara ağır ceza
02 Kasım 2016 Çarşamba 10:15

29 Ekim Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kapsamındaki düzenlemeler ile sahte plaka kullananlara ağır ceza verilecek. Yayımlanan karara göre araç sahipleri için önemli kararlar alındı. 

Karara göre araç sahipleri araç plakalarında oynama yapamayacak. Araç ruhsatlarını ibraz etmeyen ve plakaları belirlenen alanın dışına takanlara  92 lira para cezası verilecek. Plakanın takılması ile ilgili açıklamalar sadece bununla kalmıyor. Yönetmelikte yer alan ölçülere aykırı olarak plaka takan, ön görülen plaka sayısını takmayan, plakaların okunmasını engelleyecek şekilde değişiklik yapan sürücülere ise 412 lira para cezası uygulanacak. Cezayı alan sürücülere 7 gün süre tanınacak. Bu süre zarfında plaka düzeltilecek. Düzeltmeyenler ise 844 lira para cezasına çarptırılarak plakada düzeltme yapılana kadar trafikten men edilecek.

Aracı plakasız kullanan sürücüler için ise bin 698 lira ceza verilerek plaka takılana kadar tarfaikten men etme işlemi uyguanacak.

OHAL kapsamındaki karara göre sahte plaka kullananlara ise daha ağır cezalar verilecek. Sahte plaka kullanan sürücülere 5 bin lira para cezası verilmesinin yanı sıra ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçunu işlediklerinden dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Sahta plakayı kullanan kamu görevlileri ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası alacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.