Saat başı çalışma ücretine ile ilişkin genelge çıkarıldı

Saat başı çalışma ücretlerinin ne kadar olacağına ilişkin Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanununun Uygulanması ile İlgili Genelge Resmi Gazete’de yayımlandı.

Saat başı çalışma ücretine ile ilişkin genelge çıkarıldı
30 Ocak 2016 Cumartesi 13:30

Geçiçi Bütçe Uygulamasına ilişkin, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanununun Uygulanması ile ilgili Maliye Bakanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, saat başı ve aylık maktu fazla çalışma ücretleri, konferans ücretleri, yurt içinde verilecek gündelik miktarlarınin ne kadar olacağı ile ilgili bilgiler yer alıyor.

Yayımlanan genelgede, 6583 sayılı 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa bağlı (H), (İ), (M), (O), (P) ve (T) işaretli cetvellerde yer alan tutar ve parasal sınırların, (K) işaretli cetvelin “II. Konferans Ücreti” ile “III. Fazla Çalışma Ücreti” bölümleri ile aynı cetvelin “IV. Diğer Ödemeler” bölümünün dördüncü, onaltıncı, onyedinci, onsekizinci ve yirminci fıkralarında yer alan tutarların 1/1/2016-31/3/2016 döneminde yüzde 6,8 oranında artırılarak uygulanacağı, aynı maddenin dördüncü fıkrasında 6654 sayılı Kanunun uygulanmasında ortaya çıkabilecek aksaklıkları ve tereddütleri gidermeye ve gerekli tedbirleri almaya Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yetkili olduğu hüküm altına alındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye ulaşmak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.