Rüzgar enerjisinde Çin lider oldu! Türkiye ise...

Rüzgar enerjisindeki lider Çin oldu. 23 bin 370 megavat kapasite artışı yapan Çin birinciliği ele alırken Türkiye'ninde rüzgar enerjisinde artış yaşandığı belirtildi. Türkiye'nin bulunduğu sıra ise 7 oldu.

Rüzgar enerjisinde Çin lider oldu! Türkiye ise...
26 Nisan 2017 Çarşamba 12:23

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi'nin (GWEC) "Yıllık Piyasa Raporu'ndan" yapılan derlemeye göre geçen yıl en fazla kapasite artışı 23 bin 370 megavatla Çin liderliği ele aldı. Çin'i izleyen ülkeler ise ABD ve Almnya oldu.

Türkiye ise geçen yıl yenilenebilir enerji alanında en fazla kapasite artışı bin 387 megavatla 7. sıraya yerleşti. Türkiye dünyada 7 sırada olurken Avrupa da ise 3. sıraya yerleşti. Türkiye'nin 2016 sonu itibarıyla rüzgardaki kurulu güç, 6 bin 81 megavata yükseldi.

Dünyadaki rüzgar enerjisi kurulu gücü geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 12,6 (54 bin 642 megavat) artarak toplam 486 bin 800 megavata ulaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.