Rusya ekonomisi eriyor

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden bu yana Rusya borsasında kayıplar yüzde 9'a yaklaşırken, rublenin dolar karşısındaki düşüşü yüzde 3'ü geçti.

Rusya ekonomisi eriyor
03 Aralık 2015 Perşembe 17:40

Rusya borsasının geçen hafta başlayan hızlı değer kaybı devam ederken, ruble de dolar karşısında yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçen Rusya'da RTS endeksi, bugün de yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek 23 Kasım kapanışından bu yana yatırımcısına yaklaşık yüzde 9 zarar ettirdi.

Rus yetkililerin Türkiye ile ilgili bazı ürünlere ambargo ve ekonomik sınırlama açıklamaları ile gerilimi tırmandıracak söylemleri Rus varlıkları üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. 23 Kasım tarihinde günü 898 puandan tamamlayan RTS endeksi, uçağın düşürülmesinden bu yana toplam yüzde 8,7 değer kaybederek 820 puana kadar geriledi.

Ruble ise dolar karşısındaki düşüşünü üst üste 7'inci işlem gününe taşıyarak, 23 Kasım'dan bu yana yüzde 3,3 değer kaybetti ve yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Şu dakikalarda dolar/ruble paritesi dünkü kapanışa göre yüzde 0,8 artışla 67,88 seviyesinden işlem görürken, RTS endeks ise yüzde 1,20 azalışla 824 puan seviyelerinde bulunuyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.