Rusya'dan Türk Akımı ve Akkuyu açıklaması!

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'dan Türk Akımı ve Akkuyu açıklaması!
01 Aralık 2015 Salı 23:54

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin şirketlere bağlı olduğunu ve  Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.


Bakan Ulyukaev, "Yatırım projelerine değinirsek, onların dondurulmasına ve finansmanlarının durdurulmasına ilişkin hiçbir karar yok. Bu yüzden bu projelerin eskisi gibi faaliyet göstermesi bekleniyor" açıklamalarında bulundu.


Ulyukaev konuşmasında, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük projelerin gerçekleştirilmesi ve yatırım işbirliği komisyonunun çalışmalarının durdurulmasının bağlantılı olmadığını vurguladı.  


Ulyukaev, "Bu Gazprom ve Rosatom'un işi. Hükümetin kararnamesi onların çalışmalarını durdurduğu anlamına gelmiyor. Bu projeler hükümetin kararnamesine bağlı olan bir kararla dondurulmuyor, onların ileride nasıl çalışacağı kendilerine bağlı. Hükümet onları durdurmadı" şeklinde konuştu. 


Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin'in imzaladığı kararnamede Türk Akımı ve Akkuyu projelerinden bahsedilmiyor. Kararnamede bu projelerin gerçekleştirilmesine bir kısıtlama getirileceği de belirtilmiyor. Fakat Türkiye ile ticari ve ekonomik işbirliği komisyonunun çalışmaları kararname onayıyla durduruldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.