Recep Akdağ'dan şehir hastanesi iddialarına cevap

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehir hastaneleri ile ilgili çıkan dedikodulara açıklık getirdi.

Recep Akdağ'dan şehir hastanesi iddialarına cevap
24 Mart 2017 Cuma 15:49

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı gerçekleştirilen Isparta Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısındaki konuşmasında şehir hastanesi için çıkan dedikodulara değinen Bakan Akdağ, bu dedikoduların tamamen asılsız ve yalan olduğunu vurguladı. 

Şehir hastanelerinin özel sektör hastanesi olduğu ve bu hastanelerde vatandaştan ücret alındığı iddialarına Bakan Akdağ şöyle cevap verdi:

"Isparta'da vatandaşlar 'Hastane yaptınız ama ücretini nasıl ödeyeceğiz' diye soruyorlar bana. Şehir hastanelerinin Sağlık Bakanlığının diğer hastanelerinden farkı yok. Vatandaştan ilave para istenmiyor ve bundan sonra istenmeyecektir. 'İlk müracaata 30 lira alınıyormuş, tetkiklerden ilave ücret alınıyormuş, kapalı otopark ücreti alınıyormuş.' Bu dedikoduları bilerek çıkarıyorlar. Şehir hastanelerine karşı olan bir hayırcı zihniyet var. Şehir hastaneleri milletin hastanesidir. Özel hastanede olmayan konfor, teknik donanım, hizmet bu hastanelerde vardır. Ücret alındığı iddiaları tamamen asılsızdır."

Bu sene şehir hastanelerimizin üçüncüsünün açılışını yapıyoruz. Birincisi Mersin, ikincisi Yozgat'tı. Üçüncüsü bugün Isparta oluyor. Hastanede 755 yatağımız var. Toplamda 2 bin 145 kişi çalışacak. 200 bin metrekareye kurulu büyük külliye. Mevcut hastanelerimiz şehir içine sıkıştığından otopark imkanımız yoktu. Bugünkü hastanenin 2 bin araçlık kapalı otoparkı var. Yataklarımız hep 2 kişilik. Nadiren tek yataklar da var. İçinde banyosu, tuvaleti, televizyonu, buzdolabı bulunuyor. Bu hastanemizde 131 yoğun bakım yatağı var. Bunların 35'i yeni doğan yoğun bakımı. Bölgeye hizmet verecek. Bütün doğumlar tek kişilik özel doğum odalarında yapılacak. Doğum salonu gibi annelerin, hamilelerin ortak doğum yaptığı bir alanı artık kullanmıyoruz. 14 doğum odamız mevcut. 167 de poliklinik odamız mevcut. 167 hekim aynı anda hastalarını karşılayabilecek.

Genetik, uyku laboratuvarları, robotik ilaç hazırlama üniteleri, ışın tedavisinde kullanılan üniteler, vale hizmeti veriyoruz bu hastanede. Özellikle acile gelen hastalar açısından. Yine burada 897 deprem izolatörü var. Bir deprem olduğunda hekim ameliyatına devam edebilecek. Hizmet burada hiç aksamayacak."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.