Petrol fiyatı yükselişe geçti

30 dolar altına kadar gerileyen petrolün varil fiyatı yükselişe geçti. Japonya Merkez Bankası'nın negatif faiz kararı sonrasında brent petrolün varil fiyatı yükselişe geçerek 35 dolar üzerini gördü.

Petrol fiyatı yükselişe geçti
29 Ocak 2016 Cuma 09:45

Dünya'da enerji ihtiyacının bir numaralı ham maddesi petrolün varil fiyati yeniden yükselişe geçti. 28 dolar altını gören Petrol'de uzmanlar, "Böyle devam ederse varil fiyatı 20 dolar bile olabilir" yorumlarında bulunmuşlardı. Rusya'nın, Suudi Arabistan'ın yüzde 5 üretim kısıntısı konusunu görüşebileceklerini açıklamasından sonra biranda 35 doların üzerine çıkmıştı. 

30-33 dolar üzerinde seyreden Brent petrolün varil fiyatı, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) negatif faiz uygulamasına geçmesi talebinde bulunması sonrası yeniden 35 doların üzerine çıkarak, 35,74 dolar oldu. Uzmanlar ve ekonomistler bu tarz gelişmelerin Brent petrolün varil fiyatına şekil verdiğini, merkez bankasının küresel ekonomiyi güçlendirmek için petrol fiyatları yükseltiğini ifade ediyor.

Uzmanlar fiyat yükseliminin devam etmesi halinde fiyat direncinin 36 dolar olacağını belirtiyor. Brent petrolün fiyatında olası bir düşüş olmasında ,se 33 doların destek olarak takip edileceğini ifade ediyor.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.