Ödemesini yapmayanlar dikkat! Son 3 gün!

Gelir beyannemeleri için 3 gün kaldı. 2016 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ilk taksit ödeme süresi 31 Mart 2017 Cuma günü sona erecek.

Ödemesini yapmayanlar dikkat! Son 3 gün!
29 Mart 2017 Çarşamba 12:30

Gelir vergisi beyannamesi için son gün 31 Mart Cuma. 2016 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ilk taksit ödeme süresi için 23 gün kaldı.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinin 2016 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini 31 Mart gün sonuna kadar elektronik ortamda gönderebileceği ifade edildi.

Geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya bu gelir türlerinin birkaçından oluşan mükelleflerin de yıllık gelir vergisi beyannamelerini "hazır beyan sistemi" üzerinden söz konusu tarihte gün sonuna kadar gönderebileceği kaydedilen açıklamada, hesaplanan gelir vergisinin, bu yıl mart ve temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesinin gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "2016 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ilk taksit ödeme süresi 31 Mart Cuma günü bitecektir. Mükellefler vergilerini, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ile anlaşmalı bankalardan, tüm vergi dairelerinden ödeyebilecek. Muhtemel yoğunluk sorunları ile karşılaşmamak için beyan ve ödeme işlemlerinin son güne bırakılmaması mükelleflerimizin yararına olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.