Nutella, 97 yıllık firmayı bünyesine katacak

Nutella'yı üreten İtalyan marka Ferrero, 1920 yılında kurulan ve 97 yıllık geçmişi bulunan firmayı satın alacağını duyurdu.

Nutella, 97 yıllık firmayı bünyesine katacak
17 Mart 2017 Cuma 11:19

Nutella, ABD pazarında büyümek için  Amerikalı şekerlemeci Fannie May'i satın alacak. 1920 yılında kurulan ve 97 yıllık firme olan Şikago merkezli Fannie May'i Nutella 115 milyon dolara satın alacağı açıklandı. 

Çikolata barları ve çikolata ürünleri ile tanınan firmanın alımı ile ilgili Ferrero CEO'su Giovanni Ferrero, "ABD pazarı büyük büyüme potansiyeli ile Ferrero için çok önemli bir pazar. Biz de bu köklü ABD markasının gelişimini desteklediğimiz için çok heyecanlıyız" diye konuştu. 

ABD'de en büyük beşinci pazar konumunda bulunan Ferrero, bünyesine katacağı firma ile ABD pazarında daha da büyümeyi amaçlıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.