Motorin'e yeniden zam yapıldı!

Cuma gününde 4 kuruş zam yapılan motorine Akaryakıt dağıtım şirketleri bu geceden itibaren yeniden zam yaptı.

Motorin'e yeniden zam yapıldı!
25 Ocak 2016 Pazartesi 21:37

Dünya genelinde petrolün varil fiyatının azalması ve artması akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Akaryakıt dağıtım şirketleri cuma günü motorinin litresine ortalama 4 kuruş zam yapmıştı. Daha 4 gün geçmeden 7 gün içerisinde ikinci defa motorinin litre fiyatına ortalama 7 kuruş zam yapıldı.

Bu geceden itibaren geçerli olacak fiyatlara göre motorinin, Ankara'da litresi 3,32 TL'den, 3,39 TL'ye yükselecek. İstanbul'da motorinin litre fiyatı, 3,26 TL'den 3,33 TL'ye ve İzmir'de ise motorinin litre fiyatı ortalama 3,29 TL'den 3,36 TL'ye yükselecek. 

Petrol fiyatıları yılbaşından bu zamana kadar yüzde 25 değer kaybederek  varil fiyatı 27 doları görmüştü. Ancak yaşanan bu sert düşüşün ardından tekrar 32 doların üzerine çıkan petrolün varil fiyatı akaryakıt fiyatlarınıda etkiledi. Petrolün değer kaybetmesi akaryakıt fiyatlarını çok etkilemezken, değer kazanması akaryakıt fiyatlarını direkt etkiliyor. Petrolün yükselişi devam ettiği taktirde akaryakıt zammıda sürekli olacak gibi görülüyor.


Etiketler; #motorin #zam
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Karar verİn.