Milyonlarca ev kadınına istihdam desteği

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ev kadınlarının istihdama katılması için verilen destekler hakkında açıklama da bulundu.

Milyonlarca ev kadınına istihdam desteği
28 Kasım 2016 Pazartesi 10:53

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son yıllarda artan kadın istihdamında 14 milyonun üzerindeki ev kadınları istihdam olanağı sağlamak için çalışamalar yapacaklarını söyledi.

Sabah'ta yer alan habere göre stihdam-girişimcilik merkezlerinde eğitilen kadınlara iştirakçi firmalarda istihdam sağlanıyor. Girişimcilik Merkezi Projeleri için belediyelere kurulan kadın istihdam-girişimcilik merkezleri için önemli çalışmalar yapılyor. Türkiye İş Kurumu'nun aktif işgücü programlarına katılan bayanlara ise cep harçlığı veriliyor. Ayrıca çocuk sahibi annelerin istihdamdan kopmamaları için gerekli önlemler alarak destek veriyor.

İşte kadın istihdamına yönelik Bakan Müezzinoğlu'nun açıklaması:

"İstihdamın ana gövdesinin çözülmesi için büyümenin yüzde 5 üzerinde olmasını sağlamak gerekiyor. Yüksek ve orta üstü katma değerli üretimin bunu sağlayacağına inanıyorum. Ulusal istihdam stratejisini güncelleyeceğiz" değerlendirmesini yaptı. Türkiye'de işgücüne dâhil olmayan yaklaşık 28 milyon kişinin yarıdan fazlasını ev kadınları oluşturuyor. Kadınların yüzde 80'i eşinin sigortasından yararlanıyor ve hiçbir geliri bulunmuyor. Hükümet, ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primi yatırımsını teşvik ederken, evden ve uzaktan çalışma ile işgücüne katılmasını özendiriyor.

Kayıt dışı istihdam oranı düştü

2002'de yüzde 52.14 olan kayıt dışı istihdam oranı yüzde 34.62'ye düşürüldü. 2023 hedefi olan kayıt dışı istihdam oranının yüzde 15 seviyesine ulaşabilmesi yakında mümkün olabilecek

Binlerce anneye 114 milyon liralık destek

Binlerce anneye iki yıllığına 114 milyon liralık mali destek  sağlayan hükümet  ev hizmetlerinde çalışanların sürekli ya da süresiz çalışmalarına bakılmadan sosyal güvenlik kapsamına alınmasını sağladı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.