Milli Piyango'nun özelleştirilmeside kritik süre doluyor

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'nin, ÖİB'den istediği ek süre yarın doluyor.

Milli Piyango'nun özelleştirilmeside kritik süre doluyor
09 Aralık 2015 Çarşamba 12:37

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu'nun (OGG) Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) istediği ek süre yarın doluyor. Sözleşme imzalamak için adım atılmazsa, özelleştirme sürecinde başa dönülecek.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) 12 Eylül 2003 tarihli kararıyla şans oyunlarının özelleştirilmesi için işlemler başlamış ve bu kapsamda ilk ihale 7 Mayıs 2009'da yapılmış ancak teklif sahiplerinin açık artırmada fiyatı yükseltmemeleri sonucunda ihale iptal edilmişti. Şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi için ikinci ihale, 15 Temmuz 2014'te gerçekleştirilmiş ve en yüksek teklif, 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile Net Şans-Hitay OGG'den gelmişti.

Daha sonraki süreçte ÖİB, Net Şans-Hitay OGG'yi lisans sözleşmesi imzalamak için davet etmiş, söz konusu ortak girişim grubunun talebi üzerine verilen süre, 26 Şubat 2015'ten 15 Nisan 2015'e uzatılmıştı. Net Şans-Hitay OGG'nin bu sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine ÖİB, 2 milyar 750 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'ye lisans sözleşmesinin imzalanması için 22 Nisan 2015'te davet yazısı göndererek süreci devam ettirmişti.

ÖİB'den istediği süre 10 Aralık'ta dolacak olan ERG-Ahlatcı OGG, bu tarihe kadar adım atmazsa, özelleştirme sürecinde başa dönülecek ve yeniden ihaleye çıkılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.