Meyve ve sebze fiyatlarında güzel gelişme - Yüksek fiyatlar...

Elleri yakan sebze ve ve meyve fiyatları hakkında müjdeli haber verildi. Semt pazarlarındaki yüksek fiyatlarda düşüş yaşanacak.

Meyve ve sebze fiyatlarında güzel gelişme - Yüksek fiyatlar...
26 Nisan 2017 Çarşamba 10:59

Vatandaşın elini yakan sebze ve meyve fiyatları havaların ısınmasıyla ucuzlayacak. Yüzde 60'a kadar düşmesi beklenen fiyatlarla ilgili Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er açıklama yaptı.

Hava sıcaklığının etkisi ile fiyatlarda yaşanacak düşüşle ilgili  Er, "Meyvede ise sezon başında 300 liraya satılan erik 8-10, 150 liraya satılan kayısı 9 liraya kadar düşecek. Hasat arttı. Sıcak havayla birlikte ürünün üzerinden örtüleri kaldırdık. Dolayısıyla pazarda hem meyvede hem de sebzede ciddi fiyat düşüşleri göreceğiz" dedi.

Vatandaşların semt pazarlarındaki yüksek fiyatlar nedeniyle çok fazla alışveriş yapamadığını vurgulayan Er, "Biz de fiyatlardan dolayı mağdurduk ama ısınan hava bütün mağduriyetleri ortadan kaldıracak" diye konuştu.

Mersin Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Refik Canatan da haftasonu itibarıyla fiyatların en az yüzde 60 düşeceğini söyledi.

"Mevsim normallerinin altında giden hava koşulları nedeniyle seradaki ürün dahi soğuktan etkilendi. Dolayısıyla ürün geç yetişti, hasat gecikti bu da fiyatlara yansıdı" diyen Canatan, haftasonu itibarıyla hem pazar esnafının hem de tüketicinin cebinin rahatlayacağını, herkesin nefes alacağını söyledi.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.