Memur maaşları ne zaman yatacak?

Memur maaşları ne zaman yatacak? Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca memurun aklındaki en önemli soru, 'maaşlar ne zaman yatacak'?

Memur maaşları ne zaman yatacak?
08 Eylül 2016 Perşembe 12:16

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Peki memur maaşları ne zaman yatacak? Binlerce memur merakla bekliyor. Memur maaşları Kurban Bayramı'ndan önce yatacak mı?

Emekli maaşlarının kurban bayramından önce yatacağının açıklanması üzerine memurlar umutlandı. Memur maaşları Kurban Bayramı'ndan önce yatacak mı?

Başbakan Binali Yıldırım, memur maaşlarının bayramdan önce yatırılmasına ilişkin talimat vermişti. Devlet kurumlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları Kurban Bayramı'ndan önce ödenecek. Maaş ödemeleri 08-09 Eylül 2016 tarihinde yatırılacak. Bu kararla birlikte kamu çalışanları ve emekliler maaşlarını belirlenen tarihten itibaren çekebilecekler.

Memurların maaşları her ayın 15'inde yatırılıyor. Eylül ayının 15'inin Kurban Bayramı'nın son gününe gelmesi nedeniyle bu ay maaş ödemeleri erkene çekildi.

Memur emeklileri ise maaşlarını 1-5 Eylül tarihleri arasında almıştı. Böylece yaklaşık 14 milyon emekli ve memura bayram öncesi maaş ödemeleri yapılmış oldu. SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları ise bugün ve yarın yatırılacak.

 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Bayram öncesi yapılacak maaş ödemeleri tahsis numarasının son rakamına göre yatırılacak. Tahsis numarasının son numarası tek olanlar yarın, çift olanlar da Cuma günü maaşlarını çekebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.