Maliye Bakanlığı'ndan vatandaşlara uyarı

Maliye Bakanlığı, dolandırma amacıyla vatandaşları arayan kişilere yönelik uyarıda bulundu.

Maliye Bakanlığı'ndan vatandaşlara uyarı
20 Mart 2017 Pazartesi 11:44

Maliye Bakanlığı, bazı kişilerin dolandırmak için vatandaşları arayarak MASAK incelemesinde adlarının geçtiğini söylemesi nedeniyle açıklama yaptı. Arayan şahısların MASAK’taki işlerini çözebilecekleri vaat ettikleri ve bunun içinde para istediklerini söyleyen bakanlık, bu kişilerin MASAK elemanı olmadığı konusunda uyardı. 

Vatandaşlardan para almaya çalışan dolandırıcılar için bakanlık şu açıklamayı yaptı:

"Dolandırıcılık amacıyla yapıldığı anlaşılan bu tür girişimlere, vatandaşlarımızın hiçbir şekilde itibar etmemeleri gerekir. Diğer taraftan, bu şekilde talepte bulunulduğu durumlarda Bakanlığımıza bilgi verilmesi halinde yetkili makamlar nezdinde gerekli işlemler Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Ayrıca, vatandaşlarımız bu tür durumlar ile karşılaşmaları halinde, yetkili emniyet makamlarına veya Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunabilir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.