Maliye Bakanlığı'ndan Google'a 300 milyon lira ceza

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Google'a internet reklamcılığı satış faturalarını farklı ülkeden ödeyerek Türkiye'yi çok yüksek oranlarda vergi kaybına uğratması nedeniyle para cezası verdi.

Maliye Bakanlığı'ndan Google'a 300 milyon lira ceza
26 Mayıs 2017 Cuma 09:43

Dünyanın en büyük arama motoru Google'a yönelik rutin denetim yapan Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ekipleri, büyük bir şaşkınlık yaşadı. 

İnceleme yapan Vergi müfettişleri,  İstanbul Levent'teki Tekfen Plaza'da yer alan Türkiye ofisinden internet reklamcılığı faaliyetinde bulunduğu ama Türkiye'deki müşterilere reklam satış faturalarını İrlanda'dan kestiğini tespit etti. Faturaların İrlanda'da kesilmesi nedeniyle Türkiye'yi çok yüksek oranlarda vergi kaybına uğratan Google'a para cezası verildi. 

Google'ın da reklam satış faturalarını İrlanda'dan kestiğinin saptanmasının ardından vergi müfettişleri, Google'ın İrlanda ile Türkiye arasında 2011'de imzalanan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'nın 5'inci maddesi kapsamında işyeri bulundurduğunu raporladı. 

Müfettişler, 2015'teki incelemelerinde, Google adına 2010, 2011, 2012, 2013 dönemleri için yaklaşık 300 milyon TL kurumlar vergisi ve KDV alacağı önerdi. Google'ın kesilen cezalar için Vergi Mahkemesi'ne itirazda bulunmayıp, vergi affından yararlandığı öğrenildi. Google, söz konusu vergi cezalarını ilgili kanun çerçevesinde ödedi.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.