Liselilere maaş müjdesi - Bin TL kazanacaklar

Hem sektörde nitelikli eleman olarak çalışmak hem de maaş kazanmak isteyen öğrenciler ayda bin TL maaş kazanma fırsatı yakaladı. İşte 'öğrenciler kaç saat çalışacak', 'Hangi alanlarda geçerli olacak' sorularına cevap...

Liselilere maaş müjdesi - Bin TL kazanacaklar
09 Şubat 2017 Perşembe 09:47

Meslek liseli öğrenciler, hem sektördeki nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak hem de maaş kazanabilecekler. Setkörün 'taze gücü' olacak öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Bu değişikliğe göre özel meslek ve teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrenciler, belirlenen bölümlerde, standartlara uygun laboratuvar ve atölyelerde ürettimde bulunması durumunda para kazanacaklar.

Öğrenciler nasıl çalışacak?

Hafta içi 3 saat, cumartesi günü ise 8 saat calışılacak. Yarıyıl ve yaz tatilinde ise pazar günü hariç günde en fazla 8 saat çalışarak aylık bin TL'yı alabilecekler. 

Sadece yaz ya da yarıyılda çalışacak olan öğrenciler ise tatil boyunca 6 bin 688 TL kazanmış olacak. 

Peki hangi alanlarda geçerli olacak?

- Biyomedikal,
- Elektrikelektronik,
- Endüstriyel otomasyon,
- Gıda, hayvan yetiştiriciliği,
- Kimya,
- Makine,
- Matbaa,
- Metal,
- Mobilya,
- Motorlu araçlar,
- Tarım,
- Tekstil,
- Tesisat ve yenilenebilir enerji,
- Bilişim,
- Gemi yapımı,
- İnşaat,
- Kuyumculuk,
- Metalürji,
- Plastik,
- Raylı sistemler,
- Seramik cam,
- Tarım
- Uçak bakım

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, "Sektörlerden gelen taleplerle, kamunun ihtiyaçlarını harmanlayarak ihtiyaç olan alan ve dalları belirledik. Buralarda üretilen malların satışından elde edilecek gelir eğitim, öğretim ve yönetim hizmetlerinde kullanılacak" diyerek bilgi verdi.


Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.