KOSGEB kredisi alan esnaf bankada geri çevrildi

KOSGEB'in faizsiz kredisi alan 15 bin kişiden bazıları bankalardan geri çevrildi. Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuyla ilgili açıklama yaptı.

KOSGEB kredisi alan esnaf bankada geri çevrildi
27 Aralık 2016 Salı 11:29

KOSGEB'in faizsiz kredisini almaya hak kazanan KOBİ'lerin bir bölümü bankalardan kredisini alamadı. 244 bin 890 kişinin başvuru yaptığı faizsiz kredi başvurularında 15 bin'i krediyi almaya hak kazanmıştı. Başvuruda olumlu sonuç alan işletme sahipleri hemen bankaya gitsede bazıları 'finansal uygunluğunuz yok' gerekçesiyle geri gönderildi. 

Bankalara giden bazı esnafları finansal durumu yetersizlikle karşılaşırken bazılarına da  50 bin lira faizsiz kredi için "Limitiniz yetersiz size en fazla 10 bin TL verebiliriz" önerisi yapıldı.

Sabah'a konu ile ilgili açıklamada bulunan KOSGEB Basın Müşavirliği yetkilileri, "Biz firmaların mali durumunu göremiyoruz. Yapılan anlaşma gereği biz sadece kredinin faizini vereceğiz. Bu nedenle bankalar onay verirse süreç çalışacak. Yani bizden sonraki süreç banka ile esnaf arasında ilerleyecek. Kredi çıkmayanın yerine yedek listeden atama yapacağız"  diye konuştu.

Bankacılarda kendilerini şu sözlerle savundu:

"Limiti olmayan, kara listeye girmiş, ya da finansal açıdan sorunlu gördüğümüz firmalara kredi çıkmıyor" 

KOSGEB'de yaşanan mağduriyet için yazılı açıklama yapan Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sıkıntı çıkaran bankaların şikâyet edilmeseni istedi. Ayrıca Özlü, "İşletmeler, kredi kullanımı sırasında bankalar tarafından herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmaları halinde, bakanlığın 'ALO 130' no'lu şikâyet hattı ile KOSGEB'e başvurabilirler" dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.