Körfez yatırımcısının gözü Türkiye\'de

Körfez ülkeleri Türkiye\'de yeniden yatırım yapmaya hazırlanıyor. Seçim sonuçları Körfez sermayesinin ülkeye girişen neden olacak.

Körfez yatırımcısının gözü Türkiye\'de
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi Al Shezawi seçimlerin Türkiye'nin cazibesini arttırdığını söyledi. 

Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi Al Shezawi İstanbul'da Anadolu Ajansı'na açıklamalar yaptı. Shezawi Türk şirketleriyle ortak yatırımlar yapmak üzere çslıştıklarını kaydederken yatırımcı davranışlarına da açıklık getirdi. Tahmin edilebilir piyasalarda yatırım yapmak istediklerini kaydeden yönetici, Türkiye'nin de seçimlerden sonra bu piyasalar arasında yer aldığını sözlerine ekledi. 

Shezawi yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye pazarı Körfez sermayesi için cazibesini koruyor. Seçimden sonra daha fazla umut veren Türkiye, yatırım tercihlerinde bir adım öne çıktı. Türkiye Ortadoğu'daki karışıklıklardan dolayı bizim için hala yatırım gözdesi. Türk firmalarından inanılmaz derecede ortak iş talepleri alıyoruz. Bu yıl nisan ayında düzenlenecek Dubai Fuarı'na (IPS) geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla Türk firması katılacak. Bu fuarla hem Türk firmaları sıcak satış yapacak hem de Türkiye'de yabancı yatırım ortaklığında yeni emlak projeleri geliştirme imkanı yakalayacak. Körfez sermayesinin Türkiye'de çok güçlü yatırımlar yapmasını bekliyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.