İlk evini alacaklara devlet desteği geliyor

Konut hesabı uygulamasıyla ilk evini alanlara devletten destek geliyor. Bu uygulamayla 15 bin liraya varan devlet katkısı alınabilmek için 5 yılda bankada 75 bin lira biriktirmek gerekiyor.

İlk evini alacaklara devlet desteği geliyor
24 Mayıs 2016 Salı 10:19

Konut hesabı uygulamasıyla ilk evini alanlara devletten destek geliyor. Bu uygulamayla 15 bin liraya varan devlet katkısı alınabilmek için  5 yılda bankada 75 bin lira biriktirmek gerekiyor.

Konut hesabı Ağustos'ta başlayacak

Devlet, evlenecek olanlar için geçtiğimiz ay başlatılan çeyiz hesabı uygulamasının ardından şimdi de kendi adına ilk evini alan kişilere destek sağlayacak.. Ağustos'ta başlatılacak olan konut hesabı uygulaması için  bankalar çalışmalarına başladı.

Ev alımından sonraki 6 ay içerisinde başvuru yapılabilecek

Düzenli olarak para biriktirip ilk evini alanlar, 15 bin liraya varan devlet katkısı alabilecek. Konut edinim tarihindeki birikim esas alınarak yapılacak olan devlet desteğindeki katkı banka aracılığıyla verilecek. Başvuru yapacak olanlar, ev aldıktan sonraki 6 ay içerisinde yapabilirler.

İşte devlet destağinin diğer şartları

- Bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılabilecek.

- Hesaba bir defaya mahsus olmak üzere açılış tarihinde üst sınırı aşan bir tutar yatırılabilecek ve bu tutar 30 bin lirayı geçemeyecek.

- Konut hesabına düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Aylık 250 ile 2 bin 500 lira arasında para yatırılabilecek.

- Ödeme süresi 36-47 ay olanlar birikim tutarının yüzde 15'i (13 bin lirayı geçemeyecek); 48-59 ay olanlar yüzde 18'i (14 bin lirayı geçemeyecek); 60 ay ve üzeri olanlar yüzde 20'si (15 bin lirayı geçemeyecek) kadar devlet katkısı alacak. 5 yılda 75 bin lira biriktirene, devlet de 15 bin lira verecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.