HSBC işe alımları durdurdu

Avrupa'nın en büyük bankalarından birisi olan HSBC, kemer sıkma politikası uyguluyor. HSBC, 2017 yılının sonuna kadar işe alımları ve ücretleri dondurduğunu açıkladı.

HSBC işe alımları durdurdu
01 Şubat 2016 Pazartesi 12:25

İngiliz HSBC Holdings Plc'den flaş karar karar geldi. HSBC bankası 2017 yılı sonuna kadar işe alımları ve ücretleri dondurduğunu bildirdi. 

Avrupa'nın en büyük bankalarından birisi olan HSBC, kemer sıkma politikası uyguluyor. Banka 2017 yılının sonuna kadar işe alımları ve ücretleri dondurma kararı aldı. Banka sözcüsü Gillian James, e-posta ile yaptığı açıklamayla, bankanın atacağı adımların çalışanlara duyurulduğunu ifade etti. James, "Yatırımcı Güncelleme'mizde belirttiğimizüzere, 2017 yılının sonuna kadar önemli maliyet kısıntılarına gitmeyi hedefledik" açıklamasını yaptı.


Geçtiğimiz Haziran ayında HSBC CEO'su Stuart Gulliver, maliyette karlılık oranını arttırmak için, zarar eden işleri ve iş gücü kapasitesini azaltarak, büyümekteki küresel ağı küçültme planını açıklamıştı. Avrupa'da bulunan diğer önemli bankalar, sermayeye ilişkin kemer sıkma politikalarını uyguluyor. Bankalar  planları içerisinde binlerce kişiyi işten çıkarıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.