Halkbank katılım bankası planlarını revize ediyor

Halkbank tarafından daha önce açıklanan katılım bankası kurma planları hukuki gerekçelerle revize edilecek. BDDK'ya daha önce aldıkları iznin iptal edilmesi başvuru yapıldı.

Halkbank katılım bankası planlarını revize ediyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Reuters'in haberine göre bir süre önce katılım bankası kurma amacıyla çalışmalar yürüten Halkbank bu planlarını şimdilik revize ediyor. Katılım bankasının kurulması için gereken sermaye arttırımı zorunluluğu dolayısıyla böyle bir kararın alındığı belirtilirken yeni bir formül üstünde de çalışmalar devam ediyor. 

Halkbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen bir yazıda BDDK izninin iptali için başvuru yaptıkları açıklanmıştı. 15 Ekim tarihinden beri de konuyla ilgili Halkbank yönetiminden bir açıklama gelmezken beklenen bilgi üçüncü havalimanı finansmanı töreninde açıklandı.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenliğioğlu Reuters'in sorusu üzerine yaptığı açıklamada bazı hukuki sorunların çözümü üstünde çalıştıklarını belirtti. Sermaye arttırımına gitmeden yeni bir katılım bankası kurmayı amaçladıklarını belirten Taşkesenlioğlu "Halkbank'ın katılım bankası kurma çalışmaları hukuki gerekçelerle ertelendi, sermaye artışına gerek kalmadan yeni bir formül üzerinde çalışıyoruz" dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.