Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Esnafa işsizlik fonu için devlet katkı vermeye hazır

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, esnaf için işsizlik fonu oluşturulmasına yönelik bir çalışmanın bulunduğunu belirterek, "Bunun bir ayağı esnaf, bir ayağı devlet. Devlet gerekli katkıyı vermeye hazır." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Esnafa işsizlik fonu için devlet katkı vermeye hazır
06 Eylül 2016 Salı 13:59

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf için işsizlik fonu oluşturulmasına yönelik bir çalışmanın bulunduğunu belirterek, "Bunun bir ayağı esnaf, bir ayağı devlet. Devlet gerekli katkıyı vermeye hazır. Esnaf da bu katkıyı verirse böyle bir fonu oluşturacağız." dedi.

Tüfenkci AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnafın bu milletin omurgası olduğunu, esnafın gelişmesi, kalkınması ve kendi ayakları üzerinde durmasının, Türkiye ticari hayatı için önemli olduğunu bildiklerini söyledi.

Esnafın iflas etmesi veya dükkanını kapatması halinde, yeni bir iş yeri açana kadar mağdur olmaması için tıpkı diğer işsizlik sigortalarındaki gibi bir fon oluşturulmasının doğru olacağını ifade ettiklerini anlatan Tüfenkci, bunu kamuoyu görüşüne açtıklarını belirtti.

Tüfenkci, "Esnaf ve sanatkarlar odaları, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu bunu sahiplenirse, buna karar verirse biz yapmaya hazırız. Esnafımız bu fonu sahiplendiği takdirde biz bunu hayata geçireceğiz inşallah. Böyle bir çalışma var. Bunun bir ayağı esnaf, bir ayağı devlet. Devlet gerekli katkıyı vermeye hazır. Esnaf da bu katkıyı verirse böyle bir fonu oluşturacağız." diye konuştu.

(AA)


Etiketler; #ekonomi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.