Gençlere devletten 150 bin hibe desteği - İşte başvuru detayları

Devlet gençlere katkı sağlayabilmek için bütçe ayırdı. Belli kriterlere sahip olan genç girişimcilere 150 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

Gençlere devletten 150 bin hibe desteği - İşte başvuru detayları
18 Mayıs 2017 Perşembe 09:54

2017 yılı için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 62 milyon liralık bir bütçe ayırdı. Genç girişimcilere 150 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği verilecek. 

Destekler çoğunluğu üniversite bünyesinde bulunan 20 uygulayıcı kuruluş tarafından düzenleniyor. Sabah'ta yer alan habere göre, başvurunun yapılacağı kuruluşlar  TÜBİTAK tarafından açıklanacak. Birinci çağrı 10-28 Nisan'da yapıldı. İkinci çağrı ise 1-15 Ağustos'ta yapılacak.

İlk defa şirket açan yeni girişimcilere 3 yıllık vergi muafiyeti de uygulanıyor. Bunun için 29 yaşının doldurulmamış olması bekleniyor. 

İlk defa işyeri açan ve vergi mükellefi olan gençler 3 vergi yılı boyunca kazançlarının 75 bin liralık kısmı için gelir vergisi ödemeyecek. 5 şart bulunuyor. Bunlar;  İşe başlamanın kanuni süreçte bildirilmiş olması, kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından idare edilmesi, tüm ortakların işe başlama tarihi itibarıyla şartları (29 yaşını doldurmamış olma şartı da dahil) taşıması, işletmenin üçüncü dereceye kadar akrabalardan devralınmamış olması, mevcut bir işletmeye veya mesleki faaliyete sonradan ortak olunmaması.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.