Geliri bin 300 liranın altına düşenlere müjde!

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geliri bin 300 liranın altına düşenlere müjdeli haber geldi. Buna göre, son 3 aya ilişkin olarak gelirleri bin 300 liranın altına düşen çalışanların bu kayıplarının telafi edilmesi için yapılan çalışmalar tamamlandı.

Geliri bin 300 liranın altına düşenlere müjde!
18 Ekim 2016 Salı 17:46

Maliye Bakanı Naci Ağbal, son 3 aya ilişkin olarak gelirleri bin 300 liranın altına düşen çalışanların bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladıklarını belirtti. Bakan Ağbal, tamamlanan çalışmanın Bakanlar Kurulunda kabul edildiğini belirtti ve "Hiçbir sıkıntı yok. Kimse endişe etmesin." dedi. 
 
Ağbal, bir basın mensubunun asgari ücretin yılın son 3 ayında bin 300  liranın altına düşeceğine dair yorumlar bulunduğu şeklindeki sözü üzerine,  hükümet olarak asgari ücretin bin 300 lira olması konusunda 1 Kasım seçimlerinde  bir irade koyduklarını ve bu iradeyi 1 Ocak'ta hayata geçirdiklerini söyledi.
 
Özellikle kasım ayı başından itibaren bir grup asgari ücretlinin  vatandaşın eline geçen net tutarın bin 300 liranın altına düşmesi durumuyla karşı  karşıya kaldıklarını dile getiren Ağbal, bu konuyu hükümet olarak  değerlendirdiklerini aktardı.
 
Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Son 3 aya ilişkin olarak gelirleri bin 300 liranın altına düşen  çalışanlarımızın bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık.  Bakanlar Kurulumuzda da bu kabul edildi. Bunun yaklaşık 1 milyar liralık yükü  mevzubahis. Bu çalışmayı zaten o zaman da ifade ettik. Bunun için yasal bir  düzenleme yapılması gerekiyor. Bu konuda Bakanlık olarak hazırlıklarımız tamam.  Uygulama zamanı gelmeden önce hukuki olarak gereğinin yapılmasıyla ilgili  çalışmaları takip ediyorum.
 
Hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım'dan önce bu düzenleme hayata girecek ve  işverenlerimiz bordro üzerinde çalışanların ücretlerinde asgari geçim indirimini  artırımlı olarak uygulamak suretiyle bu uygulamayı yapacaklar. Kimse endişe  etmesin. Herhangi bir şekilde uygulamanın hayata geçmesi konusunda bir sıkıntı  olmayacak. Bu konuda gerekli hukuki çalışmalar o tarihten önce tamamlanmış  olacak."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.