Fındıktan cips üretimine başlandı

Türkiye'de Fındık Araştırma Enstitüsü fındık unu ve buğday ununu kullanarak doğal ve katkısız cips üretimi yaptı.

Fındıktan cips üretimine başlandı
27 Kasım 2015 Cuma 21:30

Türkiye'de Fındık Araştırma Enstitüsü çalışmalarının neticesinde fındıktan cips üretimi yaptı.

Fındık Araştırma Enstitüsü'nün (FAE) bir ilki gerçekleştirdi ve fındıktan cips üretimi yaptı. FAE Müdürü Gökhan Kızılcı, fındıktan cips üretme projesinin 2015 tarihi itibariyle faaliyete geçirdiklerini ifade etti. Gıda mühendislerinin çalışmaları ile fındıktan cips üretimini gerçekleştirdiklerini, mühendislerin farklı baharatlar kullanarak üretim gerçekleştirdikleri ayrıca fındık unundan da cips ürettiklerini ifade etti. 

Tamamen doğal bir cips olduğunu belirten Kızılcı, fındık unu ve buğday unu karışımı ile cips ürettiklerini ifade etti. Ailelerin çocuklarına cips yedirme konusunda tereddüt içerisinde olduklarını bildiklerini, bu yüzden doğal ve tabi bir cips üretimi yaparak çocuklara ve ailelere katkısız bir cips yedirmeyi düşündüklerini vurguladı.

Gökhan Kızılcı'nın açıklamaları şu şekilde;

'Piyasadaki cipslerin sıhhat yönünden zararlı olduğuna dair toplumda bir algı mevcut. O nedenle ebeveynler çocuklarına cips yedirme hususunda tereddütlü davranıyorlar. Biz de bu tereddüdü ortadan kaldıracak şekilde tamamen tabii, fındıktan yapılmış, katkı maddesi olmadan kendi yağında kavrulmuş cips üretelim ve çocuklarımıza bu cipsleri yedirelim diye düşündük. Şu an itibariyle ürettiğimiz ürünlerde hiç bir katkı maddesi yok, tamamen tabii fındık ve baharatlardan kullanılarak cips elde ediyoruz.'


Etiketler; #Fındık #FAE
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.