Fındık işçilerine rekolte uyarısı

​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılındaki tahmini fındık rekoltesini 468 bin ton açıklamasının ardından fındık işçileri için uyarıda bulunuldu.

Fındık işçilerine rekolte uyarısı
15 Temmuz 2016 Cuma 12:41

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, 2016 yılındaki fındık rekolte tahminini ortalamadan düşük olması sebebi ile fındık işilerine uyarıda bulundu.

"Mağduriyet yaşayabilirler, perişan olurlar"

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi illerinden Ordu'ya gelmeye başlayan mevsimlik fındık işçilerinin Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye'de daha önceden belirlenen konaklama alanlarına yerleşmeye başladığını belirten Soyadn, "Bölgemizde fındık sezonu yaklaştığı zaman, bölgemizin en önemli çalışmalarından birisi de mevsimlik tarım işçileri. Uzun yıllardır bölgemize Doğu ve Güneydoğu'dan çok sayıda tarım işçisi geliyor. Bu sayı 10 binleri geçiyor. Bu sene Ordu ve Giresun'da rekolte düşüklüğü var. Bundan dolayı özellikle gelecek olan işçilerin işverenlerle istişare etmeden bölgemize gelmeleri doğru değil. Burayla bağlantılı olmadan gelen işçilerimiz burada iş bulamamayla karşı karşıya kalabilirler. Bunun için başka illerden gelen tarım işçilerimiz muhakkak gelecek oldukları işverenlerle istişareye geçsinler. Geçmedikleri takdirde rekolte düşüklüğünden dolayı mağduriyet yaşayabilirler, perişan olurlar."  diye konuştu.

Valilik tarafından oluşturulan komisyonca işçilerin yevmiyeleri, çalışma koşullarının da ele alınarak Ağustos ayının ilk haftasında başlayacak yeni hasat dönemine kadar açıklanacağı da belirtildi.

Kaynak: Haber10


Etiketler; #Fındık
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.