Faiz arttırım beklentisi doları hızla yükseltiyor

ABD Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararını Aralık ayında alabileceği beklentisi dolarda sert yükselişe neden oluyor.

Faiz arttırım beklentisi doları hızla yükseltiyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süredir beklenen ABD faiz kararı ile ilgili Aralık ayı beklentileri yükseldi. Konuyla ilgili uzman değerlendirmelerine göre ABD Merkez Bankası FED Aralık ayında bir faiz arttırım kararı alabilecek. Bu kapsamda yapılacak faiz arttırım kararının etkileri şimdiden piyasalarda görülmeye başlandı. Dolar 2.94'ün üzerinde işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası'nın faiz arttırım beklentisi Türkiye ekonomisi gibi gelişmekte olan ülke ekonomileri açısında son derece kırılgan bir ekonomik yapıya neden oluyor. ABD Merkez Bankası beklentileri nedeniyle geçtiğimiz günlerde dolar 3.09 seviyelerine kadar ulaşmıştı. 

Kasım ayı beklentilerini değerlendiren uzmanlar Aralık ayında faiz arttırım kararının gerçekleşmesi durumunda söz konusu yükselişin hızla devam edeceğini, benzer seviyelerde bir dolar artışının söz konusu olabileceğini ifade ediyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.