Ev hanımlarının emekleri ticarileşiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el ithal araç düzenlemesi ve ev hanımlarının el emeği ile yaptığı ürünler hakkında önemli mesajlar verdi.

Ev hanımlarının emekleri ticarileşiyor
28 Temmuz 2017 Cuma 18:51

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İkinci el ithal araç düzenlemesi ve ev hanımlarının yaptığı el işlerinden para kazanmasına yönelik konulara değinen Tüfenkçi, önemli açıklamalarda bulundu.

Gümrükten sıfır araç olduğu sanılıp yurda sokulan ancak daha sonra ikinci el olduğu anlaşılan araçlara yönelik düzenlemeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Tüfenkci, "31 Temmuz 2017'de süre sona erecek. Bu tip sıkıntıları olan vatandaşların 31 Temmuz'a kadar bu imkandan faydalanmalarını istiyoruz. İlgili gümrük idarelerine başvuran ve ÖTV'nin yüzde 25'ini ödeyen vatandaşlar araçlarını geri alabiliyorlar. Yaklaşık 40 bin aracın piyasada olduğunu düşünüyoruz, 31 Temmuz'a kadar başvuruları alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi çalışmalarıyla ilgili de bilgilendirmede bulunan Tüfenkci, gıda piyasası aktörlerinin stokçuluk ve fırsatçılık yapmamalarını sağlayarak, üreticinin ve tüketicinin kazandığı bir mekanizma oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Bülent Tüfenkci, sebze meyvede zayiatı önleyecek tedbirler aldıklarını ve uzun vadede lisanslı depoculuğun artmasını istediklerini vurguladı.

Kooperatiflerin teşvik edilmesi ve ekonominin unsurları haline getirilmesi gerektiğine işaret eden Tüfenkci, "Özellikle ev hanımlarımızın kendi ürettikleri örneğin reçeller, pekmez, el işi ürünler, oyalar gibi… Bunların bir araya getirilerek, hem belirli bir ölçeğe ulaştırmak hem de bu belli ölçeğin pazarlama kanallarını oluşturmak bu anlamda biz rol alıyoruz. Bununla ilgili Türkiye'de 148 kadın kooperatifimiz var ve bunlara destek olmaya çalışıyoruz, yeni kurulurken bunlara küçük destekler sağlıyoruz." dedi.

Bakan Tüfenkci, esnaf ve sanatkarları e-Ticaret'e entegre etmek istediklerine değinerek, onların yer aldığı e-Ticaret portalları oluşturacaklarını da aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.