Et fiyatları artacak mı? Bakan Çelik'ten flaş açıklama

Et fiyatlarına yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açıklama yaptı. Et fiyatları artacak mı? İşte Bakan Çelik'ten açıklama...

Et fiyatları artacak mı? Bakan Çelik'ten flaş açıklama
14 Mayıs 2017 Pazar 17:49

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarının artacağı yönündeki haberlere sert tepki gösterdi. Çelik, "Son günlerde, Ramazan'a giriyoruz, yaz geliyor diye bir spekülatif bazı değerlendirmeler var şunu ifade ediyorum elimizde hem bol miktarda kesimlik hayvan var hem de besilik 450 bine yakın hayvan var" diye konuştu.

Bakan Çelik, Türkiye'de "kendi hayvanımızı üretip, kendi besimizi üretip, kesip soframıza getireceğiz"dedi. Irk ıslah çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Çelik,"Türkiye genelinde ırk ıslahı sağlayacağız kurduğumuz 32 ilde 500 hayvanlı merkezlerde hayvanın tanesi 4 bin liraysa 2 bin liraya vereceğiz yarısını biz karşılayacağız" ifadesinde bulundu.

Sadece büyük baş değil küçükbaş hayvancılıktan da bahseden Bakan Çelik, "Meralarda bir vatandaş hayvancılık yapacaksa alacağı hayvan başına yüzde 30 destek veriyoruz meraları da üreticiye tahsis ediyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.