Esnafa bayram müjdesi!

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Ramazan Bayramı öncesi esnafa müjde verdi. Buna göre, terör mağduru 110 bin esnafın borcu siliniyor.

Esnafa bayram müjdesi!
25 Haziran 2016 Cumartesi 12:37

Esnafa müjdeli haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den geldi. Bakan Tüfenkci yaptığı açıklamada bayram öncesi 110 bin esnafın kredi borcunun silineceğini kaydetti.

Doğu illerinde yaşanan terör olayları nedeniyle kepenklerini açamayan binlerce esnaf için Hükümetin düşündüğü destek planı tüm esnafa yaygınlaştırılıyor. Bakan Tüfenkci, esnafa bayram müjdesi vererek, esnafın kredi faizlerinin Ramazan Bayramı'ndan önce silineceğini ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) iftarına katılan Bakan Tüfenkci, esnafa kredi verilmesi konusunda Ak Parti hükümetleri döneminde ciddi adımlar atıldığını söyledi.

Terörden zarar gören esnafa destek vermeyi sürdüreceklerini açıklayan Bakan Tüfenkci,

"TESKOMB Başkanımız Abdülkadir Akgül 'Terörden zarar gören esnafların kredi kooperatiflerine temerrüt faizlerini silelim' diye bir öneri getirmişlerdi. Biz de bunu tüm esnafa yaygınlaştırma kararı aldık. 400 milyon liraya yakın faizi bayramdan önce siliyoruz" dedi.

Bölgede yıkılan dükkanların faaliyete geçmesi için çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, "Şırnak,Silopi ve diğer terör bölgelerinde zarar gören esnafın faizleri silinecek diye yola çıkıldı. Daha sonra tüm Türkiye'deki esnafların faizlerinin silinmesine karar verildi" dedi. 110 bin esnafın 392 milyon lira faiz borcu bulunuyor. Kalan miktar ise yapılandırılarak taksitler halinde ödenmesi sağlanacak. Yapılandırma için başvuru tarihi üzerinde TESKOMB'un çalıştığı hafta başında esnafa duyurulacağı ifade edildi.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
neyin müjdesi - 8 yıl önce
3 aydır hem kefil hem ipotek vermeme rağmen ensanf kefalet aracılığı ile kredi kjullanamadım nedeni ise ödenek yok para yok sırf reklamsınız gelsin biri yardımcı olsun bana alsın krediyide göreyim sicil sorunum yok tek neden para yok deniliyor bırakın bu şak şakcılığı gerçekçi olun para yok diyor kurumlar....