Erdoğan'ın TL çağrısına iki dev kurumdan destek

Halka TL çağrısında bulunan ​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iki büyük kurumdan da destek geldi.

Erdoğan'ın TL çağrısına iki dev kurumdan destek
07 Aralık 2016 Çarşamba 11:46

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka yaptığı TL çağrısına iki dev kurumdan destek geçikmedi. Halka yastığınız altındaki dövizi TL ya da altına çevirmeleri söyleyen Erdoğan'a Milli Savunma Bakanlığı, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu  ve THY'den büyük destek geldi.

Milli Savunma Bakanlığı aldıkları TL kararı için, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı' çerçevesinde, Bakanlığımıza bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası'na çevrilmiştir." diye açıklamada bulundu.

TL çağrısına Enerji Piyasası Denetleme Kurulu doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası cinsinden çıkma kararı almasının yanı sıra Türk Hava Yolları'da (THY) büyük bir karar aldı. THY kararını şöyle açıkladı:

"Türk Lirasına çevrilen ücret uygulaması çerçevesinde, biletlemeyle ilgili cezai sürecin de -değişiklik/iade ve no-show (yolcunun rezervasyonu yaptırmış olduğu hâlde uçuşa gelmemesi)- TL olarak uygulanabilmesine yönelik gerekli tüm düzenlemeler tamamlandı."

Ayrıca 4,5G ihalesinin son taksit ödemesi TL cinsinden yaparak katkı sağlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.