Engellilere 36 bin TL destek için başvurular başladı!

Kendi işini kurmak isteyen engellilere müjde. Çalışma ve İş Kurumu, kendi işini kurmak isteyen engellilere 36 bin hibe desteği veriyor.

Engellilere 36 bin TL destek için başvurular başladı!
18 Mayıs 2016 Çarşamba 13:06

Kendi işini kurmak isteyen engellilere müjde! Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kendi işini kurmak isteyen engellilere finansal destek verilebileceği kaydedildi. Ayrıca iş kurması için finansal destek sağlanan engellilere işe uyum sağlamalarını ve istihdamlarında da finansal yardımda bulunulacak. 

Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam, yaptığı açıklamada, girişimcilik eğitimi alan ya da kuracağı meslekte eğitimlerini almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 Bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanabileceğini kaydetti. Müdür Çildam konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer verdi: 

"Kuruluş işlemleri desteği alacaklara 2 bin lira, işletme gideri desteği alacaklara 4 bin lira, kuruluş desteği ise işletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30 bin liraya kadar destek verilecek. Destek verilen projeler kapsamında kurulacak olan işletmelerin kuruluş gününden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart koşulup, aksi durumda ise tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır.

Engelliler vatandaşlar ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin iş başında olacakları projelere destek verilecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projelere herhangi bir destek verilmeyecektir. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecektir."

Müdür Çildam, engellinin bir iş yerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelere de destek sunulacağının altını çizdi ve engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de finansal destek verilebileceğini kaydetti.

Ayrıca Çildam, Engelli vatandaşların, "www.iskur.gov.tr" adresinde bulunan başvuru rehberinde belirtilen koşullara uygun olarak hazırlanacak projelerini 10 Haziran tarihine kadar bulundukları ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yolu ile teslim etmeleri gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.