Enflasyon oranları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık ayına ait enflasyon verileri açıklandı.

Enflasyon oranları açıklandı
04 Ocak 2016 Pazartesi 10:34

ANKARA (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, 2015 yılında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 8,81, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 5,71 arttı.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) geçen yılın aralık ayında aylık bazda yüzde 0,21 artarken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,33 düşüş gösterdi.

Aralık itabarıyla 12 aylık ortalamalara göre, tüketici fiyatları yüzde 7,67, yurt içi üretici fiyatları yüzde 5,28 arttı.

-Beklentiler 

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, aralıkta aylık bazda enflasyonun yüzde 0,09 düşmesini beklerken, 2015 yılında ise yüzde 8,49 artış öngörmüşlerdi. Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentileri en yüksek yüzde 8,86, en düşük yüzde 8,04 aralığında yer almıştı.

Bu arada, kasımda TÜFE yüzde 0,67 artmış, Yİ- ÜFE yüzde 1,42 düşmüştü. Yıllık enflasyon ise söz konusu ayda TÜFE'de yüzde 8,10, Yİ-ÜFE'de ise yüzde 5,25 olarak gerçekleşmişti.

-En fazla artış sivri biberde

Tüketici fiyatları bazında aralıkta en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 34,31 ile sivri biber oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.