Emeklilik yaşı 75'e çıkıcak

Birçok eğitim düzenlemesi ve yükseköğretim mevzuatında köklü değişiklikleri içerisinde bulunduran torba yasa tasarısında emeklilik yaşı 75'e çıkarılarak devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması planlanıyor.

Emeklilik yaşı 75'e çıkıcak
24 Mayıs 2016 Salı 11:14

Birçok eğitim düzenlemesi ve yükseköğretim mevzuatında köklü değişiklikleri içerisinde bulunduran torba yasa tasarısı TBMM'ye sunuldu. Bu tasarıyla emeklilik yaşı 75'e çıkarılarak devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması planlanıyor.

“Meslekten ihraç” edilenler için dönüş yolu yok 

Beş yıl önce değiştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile birçok eğitim düzenlemesi ve yükseköğretim mevzuatında köklü değişiklikler getiren tasarı hazırlanmasının ardından TBMM'ye sunuldu. TBMM'ye sunulan bu tasarıyla akademisyenlere yaptırımlar genişliyor, soruşturma kolaylaşıyor, “meslekten ihraç” mekanizmasıyla üniversiteye dönüş yolu kapatılıyor.

Uygun kadro olması durumunda geçiş yapılacak

Bakanlık ve milletvekilliği görevinde bulunanlar yapılacak olan yeni düzenlemeyle ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına kadro şartı aranmaksızın, bir başka yükseköğretim kurumuna ise uygun kadro olması halinde atanabilecek. Devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması amacıyla emeklilik yaşı 75 olarak belirleniyor. FATİH Projesi kapsamında mal ve hizmet alımları ile yapım işleri İhale Kanunu’na tabi olmayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.