Dünya ticaretinde yeni dönem

12 Ülkenin katıldığı Transpasifik Anlaşması uzun süren tartışmalar sonrasında imzalandı.

Dünya ticaretinde yeni dönem
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Pasifik Okyanusu'na kıyısı bulunan ülkeler arasında imzalanan Transpasifik ANlaşması ile uluslararası ticarette önemli bir gelişme sağlandı. ABD ve Japonya başta olmak üzere bir çok ülke tarafından imzalanan anlaşma ile Pasifik'e kıyısı olan ülkeler arasında serbest ticaret kuralları uygulanacak.

Dünya ekonomisinin yüzde 40'ını ilgilendiren ticaret anlaşması uyarınca Pasifik'e kıyısı olan ülkeler kendi aralarında ticaretlerinde vergi vize ve daha pek çok konuda işbirliği yapacak. 

Yapılan anlaşmanın yürürlüğe girmesi için anlaşmaya taraf olan her ülkenin parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor. Anlaşmaya karşı çıkan Yeni Zelanda ve Meksika gibi bazı üçüncü dünya ülkelerinin vatandaşları ülkelerinin yeni sömürgeci politikalar altında kalacağını belirtiyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.