Dolar ne kadar oldu? Son dakika Döviz fiyatları

FETÖ'cü askerlerin darbe girişimi piyasaları etkiledi. Dün geceden bu yana dolar ve döviz fiyatlarında artış gözlemleniyor. Peki dolar artacak mı azalacak mı? Amerikan Doları artışını sürdürecek mi? Günün ilerleyen saatlerinde dolar ve euro fiyatlarındaki değişimler nasıl olacak ile ilgili detaylar haberimizde.

Dolar ne kadar oldu?  Son dakika Döviz fiyatları
16 Temmuz 2016 Cumartesi 11:58

Dün geceden itibaren yaşanan darbe girişimi serbest piyasayı olumsuz olarak etkiledi. 2.80 seviyelerinde olan Amerikan Doları, darbe girişimiyle birlikte 3 TL'nin üzerine çıktı. Piyasaları an ve an takip eden vatandaşlar doların son durumunu merak ediyor. Peki Amerikan dolarında son durum ne? Döviz kurlarında nasıl bir hareketlenme gözlemleriniyor. Herkesin merak ettiği soru olan "Dolar artacak mı, azalacak mı?" sorusuna sizler için yanıt vermeye çalıştık. 16 Temmuz 2016 Cumartesi döviz ve dolar kuru ile ilgili detaylar haberimizde.

Amerikan Doları dün akşam saatlerinden itibaren yükselişine devam ediyor. Dün mesai saati bitimine kadar 2,80 bandında seyreden Dolar, akşam yaşanan ve devam eden darbe girişimi sonrasında büyük bir hızla artışa geçti.  Amerikan Doları güne yüzde 6 oranında artış yaşayarak, 3,0469 TL Alış fiyatından işlem görürken, 3,0050 TL satış fiyatından işlem görüyor.




Yüzde 5 oranında artış gösteren Euro ise, 3,3488 TL Alış fiyatı ile işlem görürken, 3,3711 TL'den piyasada yerini koruyor. 


Amerikan Doları yükselmeye devam edecek mi?

Türkiye'de yaşanan darbe girişimi sonrasında döviz kurları büyük bir artış gösterdi. 2,90 TL bandında seyreden dolar, 3 TL üzerine çıkarken, hâlen yükselişini sürdürüyor. Serbest piyasada Amerikan Doları yüzde 6 oranında yükseliş başlayarak,  3,0469 TL Alış fiyatından işlem görürken, 3,0050 TL satış fiyatından işlem görüyor. Uzmanlar doların yükselişine devam edeceğini ve 3,10 TL'nün de üzerine çıkabileceğini ifade etti. 

Darbe girişiminde bulunan hain askerler, serbest piyasayı olumsuz etkilerken, uzmanlar Amerikan Doları'nın gün içerisinde yükseleceği, yatırımcıların ona göre davranmaları ve sürekli piyasayı takip etmesi gerektiğini ifade etti. 
 


Etiketler; #dolar
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.