Dolar kaç TL oldu?

Piyasalar 1 Kasım seçimlerini pozitif gördü. Dolar düştü, borsa yükseldi.

Dolar kaç TL oldu?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

1 Kasım seçim sonuçları 2 Kasım saat 00.10'dan başlayarak ekonomi dünyasını etkilemeyi başardı. Dünya piyasalarında bu saatlerde işlem görmeye başlayan TL önemli ölçüde yükseldi. Döviz cinsindeki tüm para birimleri de TL karşısında geriledi. Öte yandan Türkiye borsalarının da açılmasıyla birlikte ekonomideki seçim etkisinin daha güçlü olduğu görüldü. 

Dolar/TL, tek parti iktidarı ardından seçimlerin resmi olmayan sonuçlarından bu yana başlayan düşüşünü hızlandırdı: TL’nin dolar karşısındaki değer kazancı tek parti iktidarı ardından yüzde 5'e ulaştı; kur 2.76'nın altına geriledi. Dolar Cuma günü son olarak 2.9095’ten işlem gördü. Borsa İstanbul ise güne yüzde 5,35 yükselişle başladı. Bankacılık endeksi ise yüzde 8,25 primle güne başladı. Diğer yandan, gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz tek haneye geriledi ve yüzde 9,24'ü gördü. Euro ise 3,04 lira seviyesinden işlem görüyor.

Borsa İstanbul da güne yüzde 5'in üzerinde primle 83 bin 581 puandan başladı. Analistler, teknik olarak iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 9,50 - 9,60 bandının güçlü destek konumunda olduğunu belirterek, siyasi ve ekonomik istikrar fiyatlamasının ardından piyasaların tekrar ABD verilerine odaklı seyrine döneceğini kaydediyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.