Dolar kaç TL? Dolar ne kadar olur?

Dolardaki düşüş hız kesmiyor. Son olarak 2.95'i gören dolar şu saatlerde bu seviyenin de altında işlem görüyor.

Dolar kaç TL? Dolar ne kadar olur?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ABD'den gelen Tarımdışı İstihdam verileri sonraında bir türlü belini doğrultamayan dolar dünya piyasalarında hızla düşüyor. TL karşısında 2.95 seviyesine kadar düşen doların bu seviyelerden yeniden çıkacağı belirtiliyor. Ancak yükselişin seçimlere kadar 3 civarından sapmaması da söz konusu olabilir. 

ABD'den gelen ve istihdamı açıklamaya yarayan en önemli veri olan Tarımdışı İstihdam verileri Eylül ayında müthiş bir düşüş göstermiş, beklentiler dolayısıyla da dolarda sert dalgalanmalar yaşanmıştı. Yaşanan dalgalanmalar tüm dünya piyasalarını etkisi altına alırken özellikle gelişmekte olan ülkelerde dolardan kaçış sert bir şekilde devam ediyor. 

Türkiye'de de dolar ve TL paritesindeki oynamalarda sert hareketler ve düşüşler gözlemlenirken avro karşısındaki TL düşüşe devam ediyor. Bu durumu değerlendiren uzmanlar TL'deki kaybın devam ettiğini ancak doların beklenenin çok altında bir seviyeye inme eğilimi yüzünden doların düştüğünü söylüyor.

---

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan alınmakta olup yalnıca görüş sahibinin kişisel fikridir. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.