Doğalgazda yüzde 10 indirim müjdesi

Enerji Bakanı Berat Albayrak, 1 Ekim'den itibaren doğalgazda yüzde 10 indirimin yapılacağını müjdeledi. Albayrak, elektrikte ise herhangi bir zam yapılmayacağını da açıkladı.

Doğalgazda yüzde 10 indirim müjdesi
29 Eylül 2016 Perşembe 16:17

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nu ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak şu ifadelere yer verdi;

"Doğalgaz indirimi hususu; Biliyorsunuz hali hazırda karar imza noktasına gelmediği için bu süreç tamamlanmadı. Ancak vatandaşımıza inşallah kış gelmeden bu süreci başlatacağımı ifade ettiğimiz için, hükümetimiz ve başbakanımızla yaptığımız görüşmede bu doğalgaz indirimini yansıtma kararı aldık. 1 Ekim'de başlamak üzere hem tüketiciye hem sanayiye yansıyacak. Doğalgaz'da zam haberleri ile gündeme gelirdik, yüzde 10'luk zam indirimini açıklamaktan çok mutluyuz. 

Elektrikte bir zam öngörmüyoruz. İnşallah bu maliyetlerin düşmesine dayalı, önümüzdeki dönemde inşallah elektrik maliyetlerinde düşme hareketlerinin olması kuvvetli muhtemel. 

24 Kasım sonrası yaklaşık bir 7 ay yavaşlama süreci ve Haziran ayından sonra yeniden bir normalleşme süreci. Malumunuz Ağustos ayındaki St. Petersburg ziyaretinde 24 Kasım'dan öncesinden daha iyi gelmesi hususunda mesajlar verildi. Bunun en önemli noktası enerji. Türk akımı, St. Petersburg'da görüşmelere başladık ve devam ettirdik. İnşallah Sayın Putin ve Sayın Erdoğan yakın zamanda görüşecek. Ayrıca Türkiye'de 49 yıl sonra olan Enerji Kongresi vesilesiyle Rusya tarafı ile olumlu görüşmelerimiz devam ediyor. 

Yerli kömürde belirlediğimiz 5-6 bölge var. Birinci kriterimiz bölgede arz talep dengesi. Son dönemde hazırladığımız portföyde 2 bin kalorinin üzerinde. Eskiden 1000, 1200 rezerv varken AKP iktidarı döneminde yapılan keşiflerle bu rakam 2 binin üzerine çıktı. Araştırmalarımız sonucunda Çayırhan bölgesi öne çıkıyor. Gelecek hafta detayları ortaya çıkacaktır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Haberi kutlayalım.