Doğalgaz'da yeni dönem başlıyor - Artık o tarih olacak

Vatandaşların mağduriyetinin önüne geçmek için çalışma yapan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Doğalgaz'da yeni dönem başlıyor - Artık o tarih olacak
19 Ocak 2017 Perşembe 12:50

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) doğalgazda önemli bir adım atıyor. Tüketicilerinin mağduriyet yaşamamasını isteyen EPDK, 50 metreküplük tüketimin altında kalan ödenmemiş faturalardan dolayı abonelerin gazını kesmemek için çalışma başlattı. 

Ödenmememiş faturalar için yeni düzenlemeyi faaliyete geçirmeye hazırlanan kurum, ayrıca  cuma günleri ve resmi tatillerin başladığı günden bir önceki gün doğalgaz kesintisi yapmama kararı aldı. Bu karar hafta sonu ve resmi tatillerde doğalgaz yeniden açtırma işlemlerinin yapılamamasından dolayı alındığı bildirildi.

Vatandaşlara kolaylık sağlamak için hazırlanan taslakta yeniden gaz verme süresinin en geç 48 saat değil, 24 saat olması planlanıyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.