Çiftçilere müjde! 6 milyar liralık destek verilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten çiftçiler için müjdeli haber geldi. Tarımsal destek ödemesi için toplamda 11 milyar 644 milyar liralık yapılan planda 6 milyar lirası çiftçilere ilk beş ayda verileceği bildirildi.

Çiftçilere müjde! 6 milyar liralık destek verilecek
31 Mayıs 2016 Salı 11:44

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten çiftçiler için müjdeli haber geldi. Yapılan yazılı açıklamada üreticilere bu yıl içerisinde toplam 11 milyar 644 milyon liralık tarımsal destek ödemesi yapılması için plan yaptıklarını ve bu miktarın 6 milyar liralık bölümünü ilk beş ay içerisinde çiftçilere destek olarak verileceği bilgisini paylaştı.

Planlama işlemleri yapılan tarımsal destek ödemesi için yapılan yazılı açıklamada Bakan Çelik tarafından 27 Mayıs ve 30 Mayıs tarihlerinde çiftçilere toplam 592 milyon liralık hibe desteği ödemesi yapıldığını belirtildi. 

592 milyar liralık yardımın, yağlı tohumlu bitkiler desteği için 480 milyon TL, kırsal kalkınma desteği için 46 milyon TL, süt tozu desteği için 27 milyon TL, hayvan hastalık tazminatı ve hastalıktan ari işletme için 17 milyon TL, çoban istihdam desteği için 15 milyon TL, sertifikalı tohum üretim desteği için 3 milyon TL, sertifikalı fidan kullanım desteği için 2 milyon TL ve lisanslı depoculuk desteği için 2 milyon TL hibe desteği üreticilerimizin hesaplarına aktarıldığı belirtildi.

Bugün ise 196 bin 252 anaç koyun keçi yetiştiricisine 481 milyon TL, 292 bin 169 buzağı yetiştiricisine 105 milyon TL ve Adıyaman ili yağlı tohumlar desteği için 15 milyon TL hibe desteği hesaplara aktarılacak.

Bakan Çelik bu yılki yapılacak olan yardım ile ilgili "2016 yılı için üreticilerimize toplam 11 milyar 644 milyon TL'lik tarımsal destek ödemesi yapmayı planlamıştık. Bu ödemelerle beraber yılın ilk 5 ayında çiftçilerimize yaklaşık 6 milyar liralık destekleme ödemesi yapılmış olacak."diye açıklamada bulundu.


Etiketler; #çiftçi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.