Büyükanne maaşı için müjdeli haber

Torunlarına bakacak olan babaanne ve anneannelere sağlanacak maaş için Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükanne maaşı için müjdeli haber
13 Şubat 2017 Pazartesi 09:49

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı televizyon programında sorulara yanıt verdi. Torunlarına bakan babaanne ve anneannelere verilecek olan maaşla ilgili rekor başvurunun olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, 1 yıl yapılacak ödemenin uzatılabileceğini dile getirdi.

Büyükanne maaşı için 2 günde 30 bin kişinin başvurduğunu bildiren Bakan Müezzioğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işverenler arasında başlayan proje bazlı bir çalışma bu. Bin aile üzerinden başlayalım dedik ama talep öyle oldu ki şu anda 6 bin 500 aile oldu. Türkiye genelinde 10 ilde pilot uygulamaları imzaladık. Büyükanneye verilecek ücretin yarısını biz İŞKUR olarak biz üsteleniyoruz diğer tarafta da işverenler veya onların odaları. Perşembe cuma günü müracatları aldık 30 binin üzerinde müracaat aldık. Bir yıl sonra değerlendirme yapacağız eksik yönlerini geliştirebileceğimiz yönlerine bakacağız. Sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sunacağız. Eğer hükümet programına girerse 6 yaşına kadar maaş ödemesi devam edecek" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.