Bu işi yapana hibe - Başvurular başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, belli alanda çiftçilik yapanlara hibe desteği verecek. Verilecek hibe desteğini kaçırmak istemeyenler başvuru tarihi başlıyor...

Bu işi yapana hibe - Başvurular başlıyor
17 Temmuz 2017 Pazartesi 13:50

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, arılıkla uğraşan çiftçiler için hibe desteği verecek. Hibe desteği alet ve ekipmanlar için geçerli olacak ve yüzde 60 olarak verilecek. 

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, verilmesi planlanan destek başvurusunun 19 Temmuz 2017 ile 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi. 

Şahin, “Bakanlığımızın uygulayacağı desteklemelerde hibe verilecek alet ve makineler; bal süzme makinesi, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası, bal sağım çadırı malzemelerini kapsar. Bu alet ve makinelere müracaat edecek çiftçilerimiz 5 bin TL’ye kadar hibeden yararlanabileceklerdir. Çiftçilerimiz ikamet ettikleri il ya da ilçe müdürlüklerine belirten tarihler arasında şahsen müracaat edeceklerdir.” diye konuştu.

Şahin, destekten çiftçilerin en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Erzincan ülkemizde en kaliteli balları üreten bölgelerden birisidir. Erzincan çiçek balının ünü tüm ülkemizde bilinmektedir. 80 bin civarında olan arı kovanı potansiyelini artırmak, üretim ve kaliteyi yükseltmek açısından üreticilerimiz eksik olan tüm alet ve makineleri program kapsamında alarak arıcılığı daha modern bir şekilde yapmalıdırlar.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.